Про це повідомив у «Facebook» його адвокат Дмитро Сотников.

«Отже, у справі про звинувачення Костенка в заподіянні легкої шкоди здоров'ю співробітника "Беркута" за мотивами ідеологічної ненависті на Майдані Незалежності в 2014 році і зберіганні переробленого ствола від газового пістолета у власній квартирі всі засоби внутрішнього правового захисту вичерпані!», – повідомив він.

За його словами, тепер адвокати будуть боротися тільки за умовно-дострокове звільнення і за визнання факту катувань Костенка співробітниками ФСБ, що може дати можливість перегляду вироку за нововиявленими обставинами.

За даними Сотникова, Українська Гельсінська спілка з прав людини вже подала скаргу до Європейського суду з прав людини на захист Костенка.

Російська влада звинуватила Костенка в тому, що він 18 лютого 2014 року завдав тілесні ушкодження кримському співробітнику «Беркута».

Суд в окупованому Криму призначив Костенку чотири роки і два місяці тюремного ув'язнення. Кримчанина утримують у колонії загального режиму ІК-5 в Кірово-Чепецьку.

Співробітники ФСБ при затриманні зламали йому руку. У серпні з'явилася інформація, що Костенко може втратити руку, якщо не отримає необхідної медичної допомоги.

ІА "Вголос": НОВИНИ