Все українське суспільство ніколи не буде готове до переходу на Григоріанський календар. Відтак має бути розуміння, що частина парафіян у випадку зміни церковного календаря перейде до Московського Патріархату

Про це в ефірі «Народного Толк-Шоу» на телеканалі NTA заявив священнослужитель Юстин Бойко. 

Гість програми зауважив, що рішення про перехід України на Григоріанський календар прийматимуть єпископи на спеціальному зібранні – Синоді. На його думку, якщо вони це робитимуть самостійно, український народ може розділитися і частина людей може перейти на бік Московського патріархату, який не планує змінювати дату святкування Різдва. 

«Коли мова йде про Україну, то варіант, коли єпископи почнуть вирішувати самостійно про перехід України на Григоріанський календар, він не є добрий. Чому? Бо він поділить народ. І от минулого року глава УГКЦ Святослав заявив, що ми це зробимо тоді, коли на це наважаться люди і це треба робити разом з Українською Православною Церквою», – сказав священнослужитель.

Так, додав він, що до такого рішення мають прийти самі українці.

«Чи є готовий сьогодні до цього народ? Скажу вам так, що народ до цього цілковито не є готовий. Але ніколи не буде такого моменту, що увесь народ буде готовий. Це треба чітко розуміти!», –  наголосив Юстин Бойко. 

Окрім цього він додав, що питання переходу України на новий календар наразі не є на порядку денному в українському суспільстві. Натомість коли у ЗМІ про це будуть більше говорити, то, переконаний Юстин Бойко, суспільство швидше зрозуміє, для чого Україні необхідне таке рішення.

Нагадаємо, "Вголос" писав про програму різдвяно-новорічних святкувань у Львові. 

ІА "Вголос": НОВИНИ