Трагедія сталася просто на очах дружини та молодшого сина.

Про це повідомляє «ТСН».

Трагедія сталася на очах дружини та молодшого сина. На смертельний атракціон 42-річний Микола пішов із братом дружини. За словами родичів, пасок безпеки відстебнувся. Родич вижив дивом – схопився за кріплення каруселі. А от чоловік – вилетів із кабінки.

При поверховому огляді каруселі слідчі вже знайшли деякі дефекти. Прокуратура нині відкрила провадження проти власника атракціону. Розслідують за статтею «порушення правил безпеки під час виконання небезпечних робіт».

Натомість в мерії кажуть, що мають дозвільні документи на атракціон, де сталася трагедія. Дозвіл на експлуатацію атракціонів – комплексний, виданий у 2017 році. У переліку каруселі, деяким з яких понад чверть століття. Зазначений і атракціон, з якого випав чоловік.

На основі цих документів виконком і погодив розташування луна-парку. А от перевіряти фактичну якість каруселей – чиновники не можуть.

«У нас немає таких фахівців, які могли б перевірити. Ми не маємо права перевіряти, у нас немає повноважень. У нас є повноваження надати майданчик, отримати пакет документів і на цьому вони закінчуються», – розводить руками міський голова Білгород-Дністровського Алла Гінак.

Після трагічного випадку обласні чиновники вже заявили – планують провести рейди в розважальних парках області. Утім визнають, що такі перевірки недієві. Якщо і виявлять порушення чи несправність атракціону – його власник хіба що заплатить штраф.

«Усе, що ми можемо зробити – відправити матеріали в суд на заборону експлуатації. Ну і штрафні санкції, суми від 340 грн. Це майже нічого, ви ж розумієте», – каже начальник відділу ГУ Держпраці в області Валентин Медюк.

Нині парк розваг, де сталася трагедія, закрили для відвідувачів. Якщо вину власника смертельного атракціону доведуть, йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

ІА "Вголос": НОВИНИ