Ветеран АТО на Донбасі Олександр Морозов, котрий воював в околицях Донецького аеропорту, з нагоди Дня пам'яті захисників ДАП поділився спогадами про події чотирирічної давнини.

Про це він написав у своєму Фейсбуці.

"У цей день я дізнався, що таке смерть. Не те, щоб я до січня 2015 року не знав, що таке смерть, я бачив аварії із загиблими, утоплеників, шибеників, але 20 січня дізнався, що таке смерть тих людей, які поруч з тобою, тих, хто ще день тому розповідав тобі з сигареткою під час мінометного обстрілу – Саня, повернуся я додому і буду цими руками ліжечко з дерева робити, оскільки дружина у мене вагітна, уявляєш ?! Я татом буду! А вже через день ти витягаєш його з авто з ще теплими, але поламаними руками, які вже нічого не зможуть зробити, адже тіло його вже пів години як без ознак життя..." – написав він.

Як зазначає Морозов, 20 січня 2015 року, за інформацією Генштабу, загинули 50 українських захисників, з них третина – на його очах.

"Саме тоді я побачив усе – життя, смерть, кров, страх, мужність, самовідданість, хоробрість, незламність, сльози і біль... Більшість взагалі не може навіть уявити собі, що це і як. Чимало вже й не пам'ятають, як це було, ну там якісь "кіборги" були, опублікую сумну світлину" – додав він.

Ветеран АТО наголосив, що його насторожує, як "люди, котрі прагнуть керувати країною, спекулюють війною, поняттями війни та усім, що з цим пов'язано, у своїх особистих цілях власної вигоди".

"Для всіх, хто, підгортаючи свій хвіст, каже, що війну треба закінчити, або врегулювати, або ще якось просто вирішити – йдіть в ср*ку! Війну можна або виграти, або програти! Усе! І я вірю в те, що ми обов'язково її виграємо, адже правда – за нами, а у кого правда, той і сильніше! Війна ніколи не закінчиться для тих, хто брав у ній участь, війна ніколи не закінчиться, для людей, які втратили на ній своїх близьких, рідних людей", - підсумував Морозов.

ІА "Вголос": НОВИНИ