Вперше з початку війни Президент Володимир Зеленський звернувся до депутатів Верховної Ради та закликав їх бути єдиними, не витрачати час на другорядні закони і пам’ятати, що вони парламентарі найвеличнішої країни сьогодення.

Сьогодні, 3 травня, перед українським парламентом відеозв’язком виступив британський прем'єр Борис Джонсон, після нього вже з трибуни до народних депутатів звернувся президент Володимир Зеленський.

У своєму зверненні до депутатів президент наголосив, що має до них «велику довіру». Саме через це, за словами глави держави, він досі не звертався до них.

"За ці майже 10 тижнів я звертався до… парламентів різних держав світу, але не звертався до вас. Це не зневага, а навпаки – це велика довіра до вас. Ви тут, ви знаєте, що відбувається у нашій державі, і ви прекрасно знаєте, що робити.

Ви народні депутати самої великої держави у світі сучасності. Ви народні депутати України. Ключові слова: народ і Україна! Порядок денний ВР – очевидний. Ключове слово: порядок. Немає часу на спам, на сварки і на піар. Вас і так всі знають. Сьогодні важливий мудрий раціоналізм і здоровий націоналізм", - виголосив Президент.

Зеленський також просить не витрачати часу на другорядні речі, а правильно розставити пріоритети - робити те, що важливе для держави. 

«Сьогодні у нас із вами – одна партія, і ця партія – Україна. Одна фракція – Україна. У нас одна монобільшість – Україна. Єдина, сильна, незалежна. І все, що їй не допомагає чи, не дай боже, гірше – шкодить, послаблює або розколює, має бути – ні! – не в меншості. Це має залишитись у минулому», - сказав Президент.

Повний текст виступу Президента можна знайти на офіційній сторінці Володимира Зеленського.

Під час сесії у Верховній Раді також виступив скайпом Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон:

«Україна буде вільна! Україна переможе!», - переконаний Джонсон.

Читайте на сайті ІА «Вголос» також:

ІА "Вголос": НОВИНИ