Окупаційна адміністрація намагається продемонструвати вигляд «інтеграції» українських земель, які вони нібито «приєднуються» юридично.

«Інтеграція» відбувається через «окупаційні вибори». Створюються вже нібито «легітимні» «адміністрації». А далі – все як в росії – ті самі партії, ті самі структури будуть обирати «своїх» на «виборах».

Водночас, залучення до участі у виборах громадян України — мешканців ТОТ, відбувається примусово, шляхом залякування та шантажу, в тому числі шляхом протиправної паспортизації та заміни українських ідентифікаційних документів на російські аналоги.

Варто зазначити, що у разі відсутності у місцевих мешканців російських ідентифікаційних документів:

  • відмовляють в медичній допомозі, інших соціальних і комунальних послугах;
  • зобов’язують переукладати договори на постачання електроенергії тільки за документами РФ;
  • оформлення власності на землю сільгосппризначення можлива лише для громадян РФ;
  • у школах обіцяють видавати атестат тільки тим учням, хто оформив російський паспорт;
  • батькам погрожують позбавленням батьківських прав, якщо вони не приведуть 1 вересня дітей до освітніх закладів, але документи до них вони можуть подати, лише якщо в них є паспорт РФ.

Російська окупаційна адміністрація прагне встановити контроль над політичними поглядами та діяльністю й змусити цивільне населення окупованих територій підкоритися.

На контрольованих російськими військами територіях російські спецслужби складають списки потенційних інакодумців і проводять «фільтрацію» на своїх блокпостах. За свідченнями декого з тих, хто втік з окупованих територій, їх змушували на камеру відмовитися від України й присягнути на вірність росії.

Починаючи з жовтня 2022 року, на ТОТ розпочали свою роботу політичні штаби парламентських партій московії з метою організації своїх партійних структур.

До речі, з погляду міжнародного права, майбутні «вибори» на окупованих росією українських територіях є нелегітимними.

Проте в кремлі вважають, що таким чином посилюють свою позицію у світі, інтегруючи українські землі у своє правове поле та формуючи вертикаль влади.

Потрібно розуміти, що окупаційні вибори покликані створити ілюзію демократичних процесів на окупованих територіях, затягнути мешканців ТОТ у російське електоральне поле і послабити їхній зв'язок з Україною.

Проведене «голосування» будуть використовувати як російські дипломати, так і всілякі путінферштеєри як аргумент для просування на Заході ідеї щодо «споконвічних російських територій».

Однак, плани кремля щодо проведення «виборів» полетять шкереберть у разі вдалого українського наступу.

До слова, Сили спротиву України виявили, що російські військові перевозять виборчі матеріали та бюлетені. Внаслідок удару українських захисників дроном-камікадзе були ліквідовані троє російських військових політпрацівників та їх транспортний засіб.

Також, вдалі дії українського підпілля у Новій Каховці не пройшли безслідно.

Росіяни почали активно закривати партійні штаби у місті після підриву офісу партії «єдина росія».

«Після вдалого підриву штабу »єдина росія« представниками партизанського руху »АТЕШ«, у Новій Каховці не працюють офіси партійних осередків та штаби партій на псевдовиборах», — повідомляє Центр національного спротиву.

Під час цієї операції було ліквідовано трьох російських військових. Згоріла вся документація, яку загарбники завезли до так званих «виборів».

Частина «відряджувальних» росіян вже виїхала до Генічеська та Скадовська, а самі офіси закрилися і не функціонують офлайн.

Російська влада в окупованих частинах України запланувала проведення «виборів» на 8-10 вересня.

Тому до штабів звозять працювати гастролерів із Росії.

Голосування вже розпочалося у захопленому Маріуполі та в окупованій частині Запорізької області.

На окупованих територіях Луганської області загарбники на псевдовиборах, за даними опору, планують уточнити списки тих, хто може потрапити під мобілізацію.

В центрі окупованого Луганська з’явилися написи на різних будівлях та огорожах, із закликами не брати участь у «виборах».

На стінах міських будівель красуються такі написи: «Ігноруй вибори», «Наш вибір — Україна», «Голосуй за Україну». Вони нанесені жовтою фарбою та помітити їх можна по всьому центру Луганська.

У британській розвідці стверджують, що путінська «єдина росія» за допомогою запланованих виборів прагне закріпити вплив Кремля на захоплених землях.

Варто зазначити, що паралельно із «виборами» на окупованих територіях пройдуть вибори посадових осіб у 20 суб’єктах країни-агресора. Також росіяни оберуть депутатів Держдуми.

Напередодні проведення росіянами псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях, у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України українців попросили повідомляти інформацію про колаборантів та свідчення фальсифікацій та нелегітимність проведення цього фейкового заходу.

У ГУР МО додали, що ці дані про ворога допоможуть наблизити його до поразки:

  • склади зберігання снарядів та ПММ;
  • місця розміщення, зберігання та ремонту військової техніки;
  • штаби та пункти управління окупаційними військами;
  • місця розміщення РЕР та РЕБ;
  • місця зберігання засобів ППО.

Такі дані справді допоможуть Україні ефективніше боротися із противником.

Але інформацію варто повідомляти виключно у тому випадку, якщо ви впевнені у безпеці її передачі та своєї безпеки зокрема.

ІА "Вголос": НОВИНИ