Еммануель Макрон, який є чинним президентом Франції, здобув перемогу в першому турі виборів. У другий тур разом з ним виходить Марін Ле Пен.

Про це повідомляє Le Figaro.

У першому турі виборів президента Франції за пост президента країни змагалися 12 кандидатів. Так, Макрон набрав 28,6% голосів. А за Марін Ле Пен проголосували 24,4%.

Двоє кандидатів, які в першому турі отримали найбільшу підтримку, через два тижні, 24 квітня, візьмуть участь у другому турі. 

Кандидат Анн Ідальго (exit polls дають їй 1,9%, це найгірший результат соціалістів за всю історію Франції) закликала голосувати у другому турі за Макрона:

"Я закликаю вас з усією серйозністю проголосувати проти крайніх правих Марін Ле Пен, використовуючи бюлетень Еммануеля Макрона 

Очікується, що інший правий, Ерік Земмур закличе у другому турі підтримувати Марін Ле Пен.

Кандидат Валері Пекресс стала шостою з 5,1%. Вона також закликала французів вибрати Макрона:

«Всю боротьбу я побудувала проти крайнощів як правих, так і лівих. Проект Ле Пен призведе країну до розладу і банкрутства. Близькість до Путіна її дискредитує. Її обрання призвело б до стирання Франції з міжнародної арени».

Раніше «Вголос» писав, що з початку повномасштабного військового вторгнення Росії на територію незалежної України за підрахунками ООН загинули 1793 мирних жителі.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Санна Марін заявила, що Фінляндія готова швидко відмовитись від російського газу і нафти.

ІА "Вголос": НОВИНИ