У 8-й лікарні Першого територіального медичного об’єднання Львова перебувають дві особи, які постраждали внаслідок вибуху у будинку на Замарстинівській вчора, 13 грудня.

Пацієнти – чоловік та жінка. Вони – родичі, сімдесятирічна жінка, пані Юлія, власниця квартири, у якій вибухнула газова колонка, та її племінник, пан Олег.

За словами заввідділення невідкладної допомоги 8-ї лікарні 1 ТМО Львова Олега Малетича, жінку привезли у вкрай важкому стані. У неї 25 відсотків опіків тіла та верхніх дихальних шляхів. Їй надають допомогу у реанімації. У чоловіка – 15 відсотків опіків тіла. В обох уражене обличчя та обгоріли кисті.  

Лікар-анестезіолог 8-ї лікарні 1-ТМО Львова Марта Боднарчук зазначила, що пацієнтці проведено протишокову терапію і вона зараз при свідомості.

Потерпілі також розповіли деталі трагедії.

вибух на Замарстинській
Пан Олег спробував перекрити газ, коли колонка вибухнула прямо перед ним

За словами пана Олега, його тітка місяць тому викликала майстра, аби оглянув газову колонку. Проте що саме робив там майстер, він не знає.

Того вечора пані Юля поскаржилася, що в колонці щось бахкає. То ж чоловік вирішив перекрити доступ газу до нього.

«Я спробував перекрити руками, але не зміг. То ж пішов по газовий ключ, повернувся, порухав кран. І тут вибухнуло. Мабуть, я не зміг до кінця перекрити газ. Я ще бачив полум’я, яке сильним струменем пішло вниз», - згадує пан Олег.

вибух на Замарстинівській
Потерпіла сорок років прожила в цьому будинку

Його тітка, пані Юля, на момент вибуху перебувала в кімнаті. За її словами, бахкання в колонці вона почула, коли ще сиділа на кухні та пила чай.   

«Я пішла до кімнати, почула що щось горить. Навіть не знаю, звідки полум’я, мабуть, десь газ витікав. Сусіди почали кричати, гасити вогонь. Я вибігала з кімнати через полум’я і так обгоріла. Не встигла ані документів взяти, ані речей. Все згоріло. Я живу там років сорок і нічого подібного не було», - бідкається жінка.

Пан Олег говорить, що коли вони з тіткою вибиралися, то вже не було ані стін, ані сходів.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», вчора ввечері в одній з квартир будинку на вулиці Замарстинівській вибухнула газова колонка. Пожежникам вдалось винести на вулицю трьох постраждалих. Вибухом було зруйновано міжкімнатну перегородку, а вогнем пошкоджено дерев’яне перекриття у квартирі між 2 та 3 поверхами.

ІА "Вголос": НОВИНИ