За попередньою інформацією сьогодні увечері з території Білорусі здійснені десятки атак по містах України. Ракети, літаки та гелікоптери Ка-52.

Майже в усіх областях України сьогодні увечері було оголошено сигнал повітряної тривоги.

Ближче до 22:30 в Луцьку очевидці в соцмережах повідомили про три гучні вибухи у місті.

Військова адміністрація Волині, зокрема голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко, мер Луцька Ігор Поліщук, підтвердили, що російські ракети влучили в нафтобазу.

Вибухи лунали також у Рівному, Харкові, Житомирі та Умані, офіційна інформація буде повідомлена керівниками ОВА областей.

Так виглядає небо над Луцьком:

Оновлена інформація станом на 00:58 по Луцьку від голови ОВА

Крилата ракета була випущена зі сторони Республіки Білорусь. Летіла на низькій висоті, тому радарам не вдалося її зафіксувати. 

Зараз на місці ракетного удару досі працюють рятувальники. За попередніми даними інформації про жертв немає.

Ситуацію прокоментував Михайло Подоляк:

«Знову тотальні ракетні удари по Україні. Луцьк, Харків, Житомир, Рівне. Щодня   дедалі більше ракет. Маріуполь під килимовими бомбардуваннями. У росіян більше немає мови, гуманізму, цивілізованості. Лише ракети, бомби та спроби стерти з лиця землі Україну. Європі це точно подобається?», — повідомив радник голови ОП.

За неперевіреними даними з телеграм-каналів, активність ворога зі сторони Білорусі ще не припинилась, то ж слідкуйте за попередженнями про повітряну тривогу та вчасно переходьте у безпечні місця та бомбосховища.

Нагадуємо: в Україні запроваджено кримінальну відповідальність за поширення даних, фото- та відеоматеріалів про переміщення української техніки, військових та зброї. 

Згідно з інформацією від голови Львівської ОВА Максима Козицького, категорично заборонено публікувати в соцмережах інформацію/фото/відео про:

Ракети, які летять або кудись потрапили.
Назви вулиць, зупинок транспорту, магазинів, заводів, де сталася ситуація.
Переміщення українських військових, військові об'єкти.
Роботу протиповітряної оборони.
Місце обстрілу або попадання снаряда.
Адреси, візуальні прив'язки або координати боїв.
Номери автомобілів, бронетехніки.
Потерпілих або загиблих (крім офіційних даних).

Поширення такої інформації у різному вигляді до того як про це повідомили офіційні джерела вважається допомогою ворогові і передбачає кримінальну відповідальність від 3 до 12 років залежно від статті. Не ставайте помічниками ворога. Жодна сенсація не варта людських жертв", - повідимив голова.

Читайте на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ