Про це 2 березня 2017 року заяв очільник свободівської фракції в Київраді Юрій Сиротюк.

Зазначимо, що інцидент стався цього ж дня під час пленарного засідання Київської міської ради. Після того, як народний депутат України Юрій Левченко з трибуни Київської міськради закликав міського голову Віталія Кличка піти у відставку, депутати від «БПП Солідарність» спровокували свободівця Володимира Назаренка на бійку.

«Один із депутатів Київради підняв руку на героя московсько-української війни Володимира Назаренка. Ніхто в цій країні не має права підняти руку на жодну людину, яка брала участь у цій священній війні. Тим паче неприпустимо, що це робить депутат під час пленарного засідання Київради. В особі Назаренка руку підняли на кожного з-понад 400 000 тисяч українців, які пройшли горнило війни», –прокоментував інцидент голова фракції ВО «Свобода» в Київраді Юрій Сиротюк.

Також націоналіст додав: «Чим спровокована така реакція одного з депутатів більшості, який працює ще з часів Черновецького, для нас не зрозуміло. Ми вважаємо, що треба мати сильні нерви, якщо ти займаєшся політикою. Критику треба сприймати адекватно, а не використовувати кулаки, тим паче, проти депутатів, які перебувають у меншості. Фракція «Свободи» жодного разу не починала бійку в Київраді – ця ініціатива завжди виходила від представників більшості, коли ми виступали проти незаконних забудов, проти корупційних оборудок. Вважаємо, що спроба використовувати бандитські методи Партії регіонів проти фракції «Свободи» не пройде, бо ми завжди вміли давати здачу «регіоналам» – як  у парламенті минулого скликання, так і зараз. Ми можемо гідно дати здачі, бо в нашій фракції кожен третій був на війні, але такий спосіб з’ясування відносин, безумовно, є неприйнятним».

Крім того, очільник націоналістів у Київраді заявив, що вимагатиме, аби Андрій Андрєєв склав депутатські повноваження.

Як уже писав Вголос, Володимир Назаренко пояснив суть конфлікту, який стався сьогодні під час засідання Київради.

«Я підійшов до депутата «Солідарності» Харченка й кинув йому дріб'язок на знак того, що він гарно відпрацював на Кличка й його корупційних покровителів», - зазначив Володимир Назаренко.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ