За час виборів по всій території України до поліції надійшло 11 162 звернень щодо порушень, повʼязаних із виборчим процесом.

Про це повідомив глава Національної поліції Сергій Князєв під час наради в Одесі під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового.

«У період цьогорічної кампанії до органів та підрозділів поліції надійшло понад 11 тисяч звернень. Їх тематика була доволі різноманітною: від незаконної агітації до підкупу виборців, від хуліганства до перешкоджання виборчому праву. Найбільше навантаження за кількістю повідомлень про порушення виборчого законодавства зафіксували у місті Києві, Дніпропетровській, Донецькій та Одеській областях», — зазначив Князєв.

За його словами, 878 повідомлень кваліфікували як адміністративні порушення і відкрили 430 кримінальних проваджень. У 30 випадках правопорушникам вже повідомили про підозру.

Перший заступник глави МВС Сергій Яровий подякував особовому складу всіх підрозділів системи МВС за роботу у період виборів.

Як писав «Вголос», новим Президентом України став шоумен Володимир Зеленський. За нього проголосували 73,22 % українців.

ІА "Вголос": НОВИНИ