З четверга, 27 травня, у Львові зросла вартість проїзду у громадському транспорті. Так, тепер львів'янам за проїзд у маршрутці доведеться платити 10 гривень, а в електротранспорті від 8,50 гривень.

Про це повідомляється на сайті ЛМР.

Відповідне рішення про підняття тарифів ухвалив виконавчий комітет Львівської міськради 21 травня.

Відомо, що раніше за проїзд у маршрутці львів'яни платили 7 гривень, тепер вартість збільшилась на 3 гривні.

В електротранспорті ціна квитка буде залежати від його формату, як і було раніше. Якщо купляти квиток безпосередньо у водія, то доведеться платити 10 гривень, у кіосках «Львівелектротрансу» – 9 грн, а онлайн-квиток у салоні трамвая чи тролейбуса (QR-коди Приват24, SMS-квитки, Bluetooth-квитки, термінали самообслуговування IBOX та EasyPay) становитиме 8,50 копійок.

Пільговий квиток у трамваях та тролейбусах коштує від сьогодні 5 грн, а придбавши його у кіоску чи онлайн, то 4 гривні.

Водночас вартість передкового онлайн-квитка у трамваях і тролейбусах, придбаного через Приват24, поки становить 8 гривень, як і раніше.

Варто зазначити, що у зв'язку зі зростанням цін на громадський транспорт у Львові, мешканці міста просять запустити нові маршрути.

Так, львів'яни звернулися до мерії з проханням створити нові маршрути, які б з'єднували мікрорайони міста, куди, щоб доїхати, потрібно пересідати.

Відомо, що багато жителів міста щодня добираються з дому на роботу кількома транспортними засобами, адже прямого маршруту у Львові немає. А через зростання цін на громадський транспорт, їм потрібно буде платити набагато більше.

Також можна зазначити, що львів'яни далеко не в захваті від зростання цін на маршрутки, автобуси, трамваї та тролейбуси. Крім того, вони нагадали про запровадження електронного квитка, яке триває вже 10 років.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ