Протистояння чинного президента Володимира Зеленського з Петром Порошенком, навіть, якщо воно емоційне, може нашкодити українській державі.

Про це у прямому ефірі проєкту «Говорить великий Львів» на телеканалі NTA заявила громадська діячка, журналістка та народна депутатка України VIII скликання Ганна Гопко.

Ганна Гопко зауважила, що сьогодні цілком очевидним фактом є те, що між Зеленським та Порошенком триває змагання. Вони, зі слів журналістки, намагаються «збити» рейтинг один-одного, не розуміючи, що сьогодні перед країною стоять реальні загрози, зокрема, повномасштабного вторгнення з боку Росії.

«Тому з точки доцільності зараз робити всі ці речі, очевидно, є певні питання. Але з точки зору того, що тут іде змагання, неприязнь, бажання збити рейтинг, це теж очевидно. Але я б хотіла побажати всім, хто прийде після Зеленського, навчитися нарешті будувати країну, в якій дійсно буде верховенство права і буде покарання за ті зловживання, які були», – наголосила Ганна Гопко.

Окрім цього вона додала, що президент Зеленський сьогодні мав би боротися не з вибірковими олігархами, а з усіма, зокрема, про що й обіцяв напередодні виборів. Також у так званому протистоянні він повинен думати перш за все про країну.

«Має бути певна софійність, мудрість. Ти маєш розуміти, коли твоя позиція, навіть, якщо вона емоційна, вона може нашкодити державі. І мені взагалі хотілось би, щоб ми усі навчилися думати з точки державності. Тому що кожен із президентів України не зробили висновків з роботи своїх попередників. Вони не будували державу, в якій би потім вони не боялися, що будуть утікати за держраду, як Янукович, або те, що їхні наступники будуть їх лякати справами та ДБР», – прокоментувала Гопко.

ІА "Вголос": НОВИНИ