У суботу, 29 жовтня, пішла з життя видатна українська мистецтвознавиця Людмила Семенівна Міляєва, яка також була академкинею Національної академії мистецтв та заслуженою діячкою мистецтв України.

Про сумну звістку сповістив її син – художник і автор сатиричних п'єс Лесь Подерв'янський.

Сьогодні пішла з життя українська мистецтвознавиця, Докторка мистецтвознавства (1988), професорка (1991), заслужена діячка мистецтв України (1992), дійсна членкиня Національної академії мистецтв (2000). Професорка Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури – Людмила Семенівна Міляєва, – написав він у Facebook після того як переніс виступ в Івано-Франківську через сімейні обставини непереборної сили.

Людмилі Міляєвій 13 листопада мало виповнитися 97 років. Українська мистецтвознавиця народилася 1925 року в Харкові. У 1950 році закінчила філологічний факультет Київського університету імені Тараса Шевченка.

У 1949-1966 роках Людмила Семенівна працювала у Національному художньому музеї України, з 1962-го і до останніх днів – на кафедрі теорії та історії мистецтва Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури.

Міляєва є авторкою та співавторкою понад 200 наукових праць, зокрема у напрямку історії українського образотворчого мистецтва.

Як писав «Вголос», в Іспанії неадекватна нетвереза росіянка накинулася на українок. У мережі показали відео.

Також ми повідомляли, що українські десантники вдарили по позиціях та техніці окупантів на Донеччині.

ІА "Вголос": НОВИНИ