В місті Новояворівськ, що на Львівщині, правоохоронці затримали групу зловмисників, які у соціальних мережах обдурювали людей і виманювали у них гроші.

Про це розповіла керівниця відділу обласного управління протидії кіберзлочинам Оксана Савич, передає Суспільне.

Відомо, що шахраї видавали себе за монахиню Рафаїлу Чучман, створивши сторінку у фейсбук. Там вони від її імені просили про фінансову допомогу у людей.

«Це було зроблено під мою сторінку на Facebook. З'явилися повідомлення. Прохання було від імені капелана, що капелан їде до хлопців і потребує допомоги, щоби поповнити їм телефон, для якихось інших потреб. Одна людина зателефонувала і спитала, чи саме я зараз переписуюся. Я сказала: »Ні«. У цей же момент я зрозуміла, що відбулося», — каже монахиня Рафаїла Чучман.

Черниця не знає, скількох людей шахраї вже встигли обдурили. До правоохоронців поки ніяких повідомлень про зловмисників не надходило.

«Вони можуть банально подивитися, як людина пише тексти і спробувати максимально наблизити свій текст до мови оригіналу. Вони стараються підібрати моменти, де вони будуть бити на людську жалість або будуть користуватися тим, що людина має певні моральні цінності», — каже Оксана Савич.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ