Львів у вівторок, 6 червня, попрощається із двома військовими, які загинули за Україну.

У Гарнізонному храмі об 11 годині розпочнеться чин похорону Миколи Майорчака та Ігоря Кріля. На площі Ринок міська церемонія прощання запланована на 11:30.

Миколу Майорчака поховають на Личаківському кладовищі, а Ігоря Кріля - в селі Поріччя (Яворівський район).

Микола Майорчак народився у селі Вовків, що на Львівщині. Навчався у місцевій школі, а згодом у школі-гімназії в Перемишлянах. Пізніше закінчив ЛНУ ім. Івана Франка (історичний факультет). У 2021 році став аспірантом Інституту українознавства ім. Івана Крип'якевича.

Чоловік досліджував історію, брав участь в археологічних експедиціях. Записував свідчення очевидців визвольних змагань в Україні. Працював у Львівському історичному музеї.

Учасник Революції Гідності. Після початку повномасштабного вторгнення росії став на захист Батьківщини. Спочатку ніс службу на Львівщині, а згодом воював в складі 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс».

У військового залишилися мама та дружина. Микола загинув 2 червня у 30-річному віці. Вічна пам'ять Герою!

Ігор Кріль львів'янин. Навчався у ліцеї № 38, згодом закінчив Львівське вище професійне училище транспортних технологій. Здобув спеціальність слюсара, електрогазозварника.

Працював у автотранспортній галузі, перебував за кордоном.

Після 24 лютого 2022 року повернувся в Україну та приєднався до лав 125-ї окремої бригади територіальної оборони.

У військового залишилися дружина, син, батьки, дідусь, двоє сестер та дві бабусі. Ігор загинув 30 травня у 28-річному віці. Вічна пам'ять Герою!

ІА "Вголос": НОВИНИ