Сьогодні зранку, 24 вересня, у одній із лікарень США помер видатний український поет, один із творців Нью-Йоркської групи Богдан Рубчак.

Про це у соцмережі повідомив письменник Михайло Сидоржевський.

«Щойно довідався (про це написав поет Василь Махно на своїй сторінці у ФБ), що сьогодні вранці у лікарні помер Богдан Рубчак - видатний український поет, професор Іллінойського університету (США). Як пише Василь Махно, «відійшов один із творців Нью-Йоркської групи, поет особливого мелосу в українській поезії, глибокий знавець літератури, ерудит, богемник»», - зазначено у повідомленні.

Також Михайло Сидоржевський додав: «Богдан Рубчак – яскраве ім’я в українській поетичній палітрі, поет найвищого калібру, знана і авторитетна в літературних колах і в Україні, і за океаном особистість. Відходить епоха, а з нею – її інтелектуальні творці. Царство небесне, шановний пане Богдане».

Довідка:

Богдан Рубчак - (6 березня 1935, Калуш — 23 вересня 2018, Нью-Джерсі) — письменник (поет, літературознавець, есеїст). Автор збірок поезій, співредактор і співупорядник книжок, представник модернізму в українській поезії 1960-их років, член Нью-Йоркської групи. З 1948 у США: з 1968 викладач у Рутґерському, з 1973 — в Іллінойському університетах.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ