Корупційна складова під час будівельних та ремонтних робіт на автомобільних дорогах в Україні становить до 30%. Відкати чиновникам ідуть у криптовалюті. Їх отримають, зокрема і в СБУ

Про це заявив бізнесмен Амік Амірханян, компанії якого займалися будівництвом доріг, в інтерв'ю ЕП,

За його словами, в тендерах у рамках «Великого будівництва» відбувається штучне завищення вартості дорожнього будівництва та додаткова витрата коштів.

«Думаю, відсотків на 30 роботи [з будівництва доріг] могли б коштувати дешевше. Просто, знаєте, жодна фінансова інспекція не зможе визначити те, що ми можемо визначити. Тільки шляховик може вирахувати, де крадуть гроші на дорогах», – сказав Амірханян.

За його словами, відкати на «Великому будівництві» здійснюються у криптовалютах та їх отримує, зокрема, Служба безпеки за «кришування».

«Я маю інформацію, що сьогодні навіть СБУ від усіх тендерів отримує за прикриття шляховиків 0,5%. Це одержують у криптовалюті», – заявив бізнесмен. 

зазначимо, що понад $10 млрд вже використано на програму «Велике будівництво», при цьому понад 140 млрд грн заклали на 2022 рік. Про це заявляв прем`єр-міністр Денис Шмигаль під час форуму «Велике Будівництво: Дороги та Мости».

 За минулий рік Львівщина, згідно з інформацією ОДА, отримала 247 км «нових реконструйованих доріг».

ІА "Вголос": НОВИНИ