Якщо Львів відмовиться від приміських перевезень, то місцева влада самотужки створить транспортний колапс на дорогах Львова і зробить гірше для самих пасажирів.

Про це в ефірі «Народного Толк-Шоу» на телеканалі NTA заявив ексначальник відділу автоматизованої системи проїзду ЛКП «Львівавтодор» Сергій Журбенко.

Сергій Журбенко зауважив, що наразі у Львові спостерігається брак громадського транспорту. Частину потреб у перевезенні громадян, зі слів гостя програми, сьогодні закривають приміські перевезення.

«Є транспортна модель міста, яка підтверджує, що є великий попит на перевезення. Саме від мешканців Львова. Цей попит сьогодні не покритий громадський транспортом. Натомість приміські маршрути, а це близько 200 автобусів, вони забезпечують покриття цього попиту» – наголосив Журбенко.

Якщо місто зараз відмовиться від приміських перевезень, то, на думку колишнього начальника системи проїзду ЛКП «Львівавтодор», місцева влада самотужки створить транспортний колапс на дорогах Львова.

«Якщо відмовитись від цих маршрутів зараз, то ми будемо знову мати сотні людей на зупинках, це буде гірше для мешканців міста. Тому вони самі не розуміють, що вони роблять», – підкреслив гість ток-шоу.

Окрім цього Сергій Журбенко розповів, що свого часу Львівська мерія просила в «області» запустити окремі приміські перевезення, аби розвантажити громадський автотранспорт міста, але аж ніяк не забороняла приміським маршруткам курсувати вулицями Львова.

Однак вирішення проблеми з перевезеннями у Львові, на думку Журбенка, лежить у запуску електронного квитка. Він переконаний, що е-квиток має бути встановлений як у громадському транспорті Львова, так і у тих автобусах, які здійснюють приміське перевезення пасажирів, зокрема, до Львова, адже у такому випадку можна буде відстежувати потік пасажирів та врегулювати питання громадського транспорту. 

Нагадаємо, Міська рада Львова планує заборонити приміські маршрутки у місті. Міські чиновники вже неодноразово просили ЛОДА впорядкувати рух приміських автобусів, аби вони не їхали через місто. Зокрема, керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів заявив, що Львівська міська рада вкотре звернеться до суду, аби заборонити курсування приміських маршруток через центр Львова. 

Детальніше про те, чи потрібна для Львова робота приміських маршруток, читайте у матеріалі ІА "Вголос". 

ІА "Вголос": НОВИНИ