Виріс, вчився та отримав громадянство США. Попри це, відмовився від великих можливостей на користь України.

Його називають моральним авторитетом, совістю нації та великим князем церкви - Любомир Гузар. Життя якого здається взірцем, проте стільки труднощів прийшлося пережити йому та його родині. Попри незламний дух верховний Архієпископ Києво-Галицький, Архієпископ і Митрополит Київський, єпископ Кам'янецький - повернувся в Україну та набув тут громадянство відмовившись від американського.

Про це пишуть у пресслужбі ГУ ДМС у Львівській області.

Згідно з повідомленням, у 2001 році Любомир Гузар звернувся з проханням набути українське громадянство. Ця процедура передбачає відмову від належності до іноземної держави.

Архієпископ не вагаючись підписав документ про відмову. Сталося це напередодні Дня Незалежності України, 23 серпня 2002 року.

Народився митрополит у родині Ярослава Гузара та Ростислави Демчук у Львові. Тут закінчив народну школу та перший клас гімназії. Продовжив справу, що розпочав ще його прадід, який був парохом у містечку Завалів та священиком УГКЦ.

Життєві обставини склалися так, що у 1944 році він емігрував з Галичини до Австрії через воєнні дії. Дванадцять років перебував у статусі особи без громадянства. У 1949-му переїхав в США. З 1956 р. до 2001 р. за власним бажанням отримав громадянство Сполучених Штатів Америки.  І нарешті, виходець та нащадок українців, повернувся на Батьківщину в 1993 році. 

Блаженніший запевняв, що за будь-якої кризи ми не можемо забувати про Бога та Божий закон, а працювати потрібно на благо держави. «Якщо громадяни нашої Батьківщини будуть мати щире бажання чесно працювати – майбутнє Української Держави є більше ніж запевнене».

ІА "Вголос": НОВИНИ