В Австрії набирає обертів розслідування щодо сотень мільйонів доларів, виведених із українських банків через цю країну в офшори. У справі вже 30 підозрюваних. Їхні імена не називають, однак відомо, що серед них — громадяни України,

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Антикорупційна прокуратура Австрії розслідує кримінальну справу за підозрою у відмиванні коштів через Meinl Bank із 2016 року.

У кримінальному провадженні йдеться про зникнення грошей із кореспондентських рахунків українських банків в Австрії. За даними Фонду гарантування вкладів, з рахунків у Meinl Bank було незаконно виведено 385 мільйонів доларів і 75 мільйонів євро. Ці гроші були скеровані за вказівкою власників банків-банкрутів в офшори у 2014-2015 роках.

За інформацією українського Фонду гарантування вкладів, зокрема, через Meinl Bank вивели 38 мільйонів доларів із «Південкомбанку», 40 мільйонів із «Терра Банку», 39,5 мільйонів доларів із «Ві-Ей-Бі Банку», 62 мільйони євро з «Міського комерційного банку» і 44 мільйони доларів з банку «Київська Русь».

Крім Австрії, розслідування за підозрою у відмиванні коштів українськими банками здійснюється також у Ліхтенштейні. Це підтвердив генеральний прокурор цієї країни.

Нагадаємо, що начальника відомого банку спіймали на хабарі.

Як відомо, українські аграрії отримають від Світового банку 200 млн доларів.

ІА "Вголос": НОВИНИ