Розгерметизація газогону біля Чабанів Київської області, найімовірніше, сталася через брак при будівництві.

Про це повідомляє пресслужба компанії «Оператор ГТС України».

«Наразі продовжує працювати Комісія з розслідування причин інциденту, але виходячи з уже зібраної інформації, з високою ймовірністю можна констатувати, що розгерметизація сталась через невідповідної якості зварне з’єднання, допущене при будівництві газогону», – розповів головний інженер компанії Юрій Зябченко.

Зараз газогін КЗУ-1 відновлений для транспортування газу в штатному режимі, аварійно-відновлювальні роботи на пошкодженій ділянці біля смт Чабани Київської області були проведені в установлений термін та завершені 18 вересня.

Також оператор ГТС вже передбачив заходи, які мають унеможливити виникнення подібних інцидентів у подальшому. Зокрема, додаткову увагу приділять газогонам, які проходять поблизу населених пунктів.

Плануються додаткові обстеження та капремонт трубопроводу з перевипробуванням на певних ділянках, що виключить повторення аварійних ситуацій.

Нагадаємо, в ніч на 15 вересня поблизу смт Чабани Київської області сталася розгерметизація газового трубопроводу високого тиску (Уренгой–Помари–Ужгород), який постачає газ у Європу. За фактом розгерметизації газової магістралі поліція Київщини відкрила кримінальне провадження.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ