У віці 44 років померла заслужена артистка України, працівниця театру та артистка балету Христина Трач.

Про це на своїй офіційній сторінці у Facebook написав колектив Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Прощання з артисткою відбудеться у суботу, 15 червня у фойє Львівської національної опери. Воно триватиме з 10:00 по 11:00.

«Дирекція та колектив театру глибоко сумує з приводу смерті Трач Христини Мирославівни, скорботно переживає цю втрату і висловлює щире співчуття родині та близьким покійної», — йшлося у повідомленні.

Христина Трач була ведучою солісткою львівського балету. Репертуар артистки налічував більше 20 партій, серед яких такі складні, як: Нікія, Гамзатті, Кітрі, Вулична танцівниця, Володарка дріад ( ”Баядерка”, ”Дон Кіхот” Л. Мінкуса), Жізель, Мірта (”Жізель” А. Адана), Медора («Корсар» А.Адана), Одетта-Оділія («Лебедине озеро» П. Чайковського), Сванільда («Коппелія» Л.Деліба), Соломія Крушельницька (“Повернення Баттерфляй” Д.Пуччіні-М.Скорика) та інші.

«Вона працювала артисткою балету у Львівському академічному театрі ще з 1996 року, коли була студенткою класичного відділення Львівського державного училища культури і мистецтв. Вона вивчила і виконала кілька сольних партій, звернувши на себе увагу публіки і педагогів, як здібна молода артистка, яка володіла чудовими сценічними даними та віртуозною технікою», — йшлося в дописі від колективу Львівського національного академічного театру.

ІА "Вголос": НОВИНИ