Львівська Instagram-блогерка Каріна Біда, більш відома під ніком wildger, опинилась у центрі скандалу. Дівчина опублікувала у соцмережі відео з відпочинку, в якому назвала місто Львів «дірою».

Таку заяву вона зробила під час прямої трансляції в Instagram. 

«Сиджу, прям такий сум на мене «навалив». Я просто розумію, що мій відпочинок йде до завершення. Ще два тижні, і назад до Львова, в цю діру. Бл**ь...», — зазначила вона. 

До слова, трансляцію дівчина вела з міста Одеса та розмовляла російською мовою.

Через ці слова на неї посипався гострий хейт. «Чемодан, вокзал, расея», «Якщо ти не любиш своє місто, то і не повертайся в нього», «Діра», — пишуть користувачі під її дописами в Instagram.

Після хвилі хейту блогерка вирішила прокоментувати свою позицію. У своїх Instagram-сторіз дівчина пояснила, що вона любить Львів і не вважає його поганим містом. Але її не влаштовують його мешканці. А ще блогерка обурилась, що не може розмовляти у Львові російською мовою. 

"Я не говорю про історичну спадщину, чи про те, що Львів — негарний. Я говорю про те, що в нас люди трошечки дикі, розумієте. І, все таки, люди роблять місто, а не місто робить людей. В нас місто дуже гарне, цікаве, аристократичне. Але в нас більшість людей не вміють себе поводити. Просто трошечки рагулізм. Мої слова не є висосані з пальця. Тому що, на приклад візьмемо якісь інші міста: ну немає в містах такого, що якщо ти будеш розмовляти на російській мові, то з тобою спілкуватися не будуть. Я колись думала, що це міф. Нє, це правда. В інших містах люди якісь відкриті, якісь добрі. В нас всі в коконах сидять. Всі всього бояться. Бо що люди скажуть", — каже вона.

Додамо, 21-річна Instagram-блогерка Каріна Біда — мешканка міста Дубляни Львівської області. Свій блог дівчина почала вести з коротких жартівливих вайнів, а сьогодні у неї більше 20 тисяч підписників. 

ІА "Вголос": НОВИНИ