Одеська журналістка Катерина Маденс заявила, що вже близько місяця за нею ведеться стеження та здійснюється психологічний тиск.

Про це вона написала у Facebook.

«Уже близько місяця, кожен ранок і вечір біля моєї парадної мене зустрічають чоловіки в капелюхах, котрі спостерігають за тим коли і куди виходжу й о котрій приходжу. Це відбувається абсолютно щодня. Вранці й увечері. Одного ранку мене взагалі чекав чоловік у балаклаві. Довелося чекати, поки хтось із сусідів не вийде на роботу, бо мого чоловіка не було вдома. З того дня я перестала виходити з будинку без його супроводу», — йдеться у повідомленні Катерини.

Варто зазначити, що журналістка пише про корупцію в органах влади в Одесі та безпосередньо про мера Геннадія Труханова і його «бізнес-партнера» Володимира Галантерника. Сама Катерина Маденс уточнює, що стеження почалось одразу через кілька днів після останнього поста на цю тему.

На Facebook-сторінці «Хто замовив Катю Гандзюк» зазначають, що покійна Гандзюк також говорила про стеження.

«Варто нагадати про те, що Катя Гандзюк почала помічати, що за нею стежать, як мінімум, за півроку до нападу. Закликаємо вас поширити цей пост. Маємо зробити цих людей відомими, аби і замовники, і виконавці тисячу разів подумали, перш ніж зробити непоправне», — наголошують активісти.

Як писав «Вголос», 3 лютого у Києві біля ЦВК активісти пікетували Петра Порошенка з вимогою розслідувати смерть Катерини Гандзюк. 4 лютого протести відбулись біля адміністрації Президента.

Пізніше батько загиблої активістки опублікував шокуючі фото доньки з лікарні.

Нагадаємо, громадська активістка та посадовець Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року, не переживши наслідків хімічних опіків кислотою.

ІА "Вголос": НОВИНИ