Про це артистка розповіла в інтерв'ю Радіо Свобода.

 Анастасія шкодує, що представляла на «Євробаченні» Росію. Але відтоді минуло вісім років – Майдан, окупація Криму, війна на Донбасі – й співачка не має відносин із цією державою. Приходько каже, що не має права судити колег, які не гребують зараз концертами у Росії. Однак, додає Анастасія, вона, на відміну від цих виконавців, «не продалася за російські рублі».

« Я знаю. Я буду говорити відверто, як воно є. У мене було три спроби представити свою державу – Україну. Жодного разу у мене не вийшло. Одна з таких спроб була у 2009 році, коли мене дискваліфікували. І виходить так, що свій серед чужих і чужий серед своїх. Представляти Росію українською піснею – це, звичайно, певне досягнення. Але якби Ви знали, як мене нудить від цього питання!», - розповіла Анастасія Приходько.

Також вона висловилася, що Юлія Самойлова, яка б мала представляти Росію на цьогорічному «Євробаченні» стала заручником політичною гри своєї держави, і коли пристрасті навколо пісенного конкурсу вщухнуть, про неї - як про артистку всі забудуть.

«Це все Росія. Зараз до неї дуже прикута увага. Зараз дуже святкують через це. Якщо чесно, то мені її трохи шкода. Бо зараз її просто і тупо використовують для своїх політичних амбіцій. І у тому сценарії, який вони написали, вона просто стала учасником цього сценарію. Тому я вважаю, що саме коли відбудеться вже її виступ, на цьому вона, на жаль, як співачка закінчиться. Тому що вона повинна бути в даний період маленьким пазлом, який складається у ту велику гру, яку будує Росія», - зауважила Анастасія Приходько.

Щодо позиції, що російським артистам не варто забороняти в'їзд в Україну, мовляв культура і шоу-бізнес мають бути поза політикою, то  Приходько переконана, що передовсім треба відстоювати національні інтереси та дотримуватися українських законів. « Я не розумію тих людей, які кажуть, що ми повинні пускати деяких артистів або ще когось, ту ж саму Юлю Самойлову. Ми поважаємо себе. Ми дуже велика нація. Ми велика держава. І в нас є закони. І тих, хто їх не дотримується, звісно, не можна їх пускати», - зазначила вона.

ІА "Вголос": НОВИНИ