На Одещині затримали двох військових, батька та сина, які вночі 20 квітня 2024 року стріляли у поліцейських на на Вінниччині.

Про затримання фігурантів резонансної справи розповів у себе у Facebook голова Національної поліції України Іван Вигівський.

«Завдяки злагодженій роботі оперативних служб було встановлено місцезнаходження фігурантів – вони переховувались на території Одеської області. Зловмисники затримані за силової підтримки спецпідрозділу КОРД», – написав Виговський.

Він також підтвердив, що «стрілками» виявилися двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, обидва – уродженці Вінницької області. Поліцейський, який загинув під час виконання обов’язків, захищаючи напарника, на якого напали першим, встиг зробити кілька пострілів та поранити одного зловмисника.

За фактом нападу на поліцейських слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України – вбивство чи замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку із виконанням цим працівником службових обов’язків. Вбивцям загрожує довічне позбавлення волі. 

В ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» речниця Нацполіції Олена Бережна заявила, що підозрювані планували втекти закордон.

Всі служби працювали над тим, щоб викрити нападників. Так, їм загрожує довічне ув'язнення. Перебували вони в закинутій будівлі та мали намір поїхати за кордон, — сказала Бережна.

У соцережах пишуть, що убивці поліцейського раніше займались рекетирством та є прибічниками московського патріархату. 

Нагадаємо, вночі 20 квітня, під час комендантської години, у Гайсинському районі Вінницької області співробітники поліції зупинили для перевірки автомобіль, у якому перебували двоє чоловіків у камуфляжі. Вони попросили чоловіків пред’явити документи та показати, що у багажнику. Але ті несподівано відкрили вогонь по поліцейських.

ІА "Вголос": НОВИНИ