У п'ятницю, 17 вересня, у віці 83 роки помер фахівець у сфері енергетики, колишній голова правління та голова спостережної ради «Львівобленерго», президент асоціації «Паливно-енергетичний комплекс Львівщини», розробник проектів з відновлювальної енергетики Ярослав Шпак.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Ярослав Шпак працював у енергетиці протягом всього свого життя. Він брав участь у будівництві першої у Європі міждержавної електропередачі 750 кВ Вінниця (Україна)-Альбертірша (Угорщина).

Протягом 10 років Шпак був головним інженером та директором «Крименерго», який за його керівництва, запустив Кримську сонячну електростанцію та вітроустановки. Він також був одним з організаторів будівництва Рівненської атомної електростанції.

До 2010 року Шпак очолював спостережну раду ПАТ «Львівобленерго» і був головою її правління. Після цього очолював асоціацію «Паливно-енергетичний комплекс Львівщини» та перебував на посаді заступника директора компанії «Еко-Оптіма».

Ярослав Шпак займався розробкою проектів енергетичних об’єктів із застосуванням відновлюваних джерел енергії. Так, за його участі були реалізовані проекти вітроелектростанції «Старий Самбір 1», сонячних електростанцій біля Самбора та Новояворівська на Львівщині, сонячної електростанції «Старі Богородчани 1» на Івано-Франківщині.

Парастас за упокій Ярослава Шпака запланований на понеділок, 20 вересня, о 19:00 у каплиці на вул. Пекарській, 52 у Львові. Поховають його у вівторок на Сихівському цвинтарі Львова.

Нагадаємо, вчора стало відомо про смерть професорки Львівського національного університету імені Івана Франка Оксани Франко.

 

 

 

 



ІА "Вголос": НОВИНИ