Під час візиту до Америки українська влада отримала від США завдання – забезпечити незалежність антикорупційних органів НАБУ і САП.

Про це в ефірі проєкту «Говорить Великий Львів» на телеканалі NTA заявив журналіст і телеведучий Остап Дроздов.

Остап Дроздов проаналізував зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом США Джо Байденом. Так, він зауважив, що американська сторона не випадково згадала про українські антикорупційні органи.

«САП і НАБУ прозвучали у Білому домі як домашнє завдання для української сторони. Тобто, щоб влада нарешті не блокувала конкурси через Єрмака і одіозного Татарова, який розікрав квартири для нацгвардійців, а нарешті забезпечити незалежність цих органів. І для мене це дуже важливо. Адже вони сказали, що наша влада для них – це потенційні злодії, грабіжники та корупціонери, яких треба тримати на короткому повідку через незалежні антикорупційні органи», – сказав Остап Дроздов.

Журналіст додав, що саме ця  тема – незалежних антикорупційних органів, була однією із основних тем переговорів двох президентів.

«А як Україна буде «випетлювати» – це дуже велике й інше питання!», – акцентував Дроздов.

Нагадаємо, 31 серпня президент Володимир Зеленський розпочав триденний робочий візит до Сполучених Штатів Америки. Українська офіційна делегація прибула до Вашингтону де протягом двох днів провела близько 20 важливих зустрічей на яких було ухвалено низку двосторонніх стратегічних угод. Зокрема, міністри оборони України та США домовилися про співпрацю у сфері безпеки в Чорному морі, про створення спільних систем озброєння та обміну розвідданими, а з керівником NASA — про співпрацю у космічній галузі.

1 вересня Зеленський зустрівся з Джо Байденом. Перемовини спочатку відбулися у складі делегацій, а потім президенти спілкувалися у форматі тет-а-тет близько години. За підсумками переговорів сторони оприлюднили спільну заяву.

ІА "Вголос": НОВИНИ