28 жовтня у Брюсселі відбудеться четвертий раунд тристоронніх переговорів на політичному рівні між РФ та Україною щодо транзиту газу територією України після 2019 року.

Про це повідомляє офіційний сайт Єврокомісії.

Віцепрезидент Єврокомісії Марош Шефчович головуватиме на тристоронніх газових переговорів між РФ та Україною.

Напередодні тристоронньої зустрічі віцепрезидент Енергетичного союзу ЄС Марош Шефчович проведе двосторонні переговори з обома делегаціями: України на чолі з міністром енергетики Олексієм Оржелем та делегацією РФ на чолі з міністром енергетики Олександром Новаком. На перемовинах також будуть присутні керівники Нафтогазу та Газпрому.

На переговорах сторони зосередяться на таких напрямках, як відображення енергетичних правил ЄС у майбутній рамковій угоді, необхідну тривалість майбутньої угоди, необхідні обсяги, тарифи.

Нагадаємо, що 21 жовтня Україна, Європейська комісія та Росія провели технічні консультації в рамках підготовки до наступного етапу тристоронніх переговорів щодо транзиту газу після 1 січня 2020 року. У ході консультацій сторони обговорили прогрес України в імплементації норм європейського законодавства та створенні незалежного оператора ГТС.

ІА "Вголос": НОВИНИ