Від початку 2021 року на водних об’єктах Львівської області потонуло 35 осіб. Серед них чотири дитини.

Про кількість потопельників розповіли у вівторок, 20 липня, під час засідання комісії з питань правоохоронної діяльності. Про це інформує пресслужба Львівської обласної ради.

Керівник Центру рятувально-водолазної служби Роман Фіц розповів, що кожного року статистика щодо утоплеників невтішна. Люди тонуть на озерах, базах відпочинку та річках. На Львівщині є лише 24 водойми, на яких облаштовано пляжі та працюють рятувальні пости.

Найбільш небезпечним є кар’єр в Ясниськах та річка Стрий, яка кожного року кілька разів змінює своє русло.

Серед населення та в школах стараються проводити широку роз’яснювальну роботи щодо безпеки поведінки під час відпочинку біля води. До Верховної Ради України можуть скерувати проєкт звернення щодо внесення змін до відповідальності за дотримання громадської безпеки на водних об’єктах.

Як писав «Вголос», 19 липня на Львівщині під час купання у водоймі втопився дорослий чоловік. Трагедія сталася у селі Туринка, що у Жовківському районі. У річці Свиня знайшли тіло 61-річного місцевого мешканця.

Нагадаємо, що від початку 2021-го року в Україні на водоймах загинуло 808 людей. З них лише у липні втопились 265 осіб, з яких 36 - це діти. Кількість летальних випадків рекордно зросла.

ІА "Вголос": НОВИНИ