Швидке приєднання України до Євросоюзу не відбудеться через позицію Нідерландів, країни, яка свого часу так само гальмувала отримання нашою країною безвізу (11 червня 2017 року).

Такий висновок можна зробити з огляду на позицію прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте. Про це пише «Українська правда».

На думку Рютте, швидке приєднання України до Євросоюзу створює ризики для стабільності Західних Балкан.Як часто буває у таких випадках, керівник уряду Нідерландів, висловив глибоке схвилювання з приводу ймовірного розчарування інших кандидатів на вступ до ЄС - країн Західних Балкан - Північної Македонії та Албанії. Саме ці країни вже довший час стоять у черзі на приєднання чи то входження у Євросоюз. 

«Вступ до ЄС – це процес. Прискореної процедури вступу не існує. Якби ми це зробили, ми перетворили б процес приєднання на політичний процес, а цього не повинно відбуватися», – наголосив Рютте.

Відомо, що найбільш прихильні до України у питанні вступу до ЄС країни Балтії, Польща та інші слов'янські держави. Найменш прихильні Португалія, Іспанія, Бельгія, Австрія, Ірландія, Нідерланди. І вже відвертою країною, що вставляє палки в колеса на шляху до вступу України в ЄС є Угорщина.

«Вголос» писав про тернистий шлях України до безвізу з країнами ЄС.

Цей шлях тривав понад 10 років.

У червні цього року виповнюється п'ять років безвізу України до країни ЄС.

ІА "Вголос": НОВИНИ