Окупанти використовують щонайменше 40 аеродромів

Російські загарбники для бомбардувань міст і сіл України використовують військові аеродроми у західній росії, Криму та Білорусі. До такого висновку дійшли військові експерти, які проаналізували супутникові знімки летовищ та наявність на них різних видів літаків. Такі дані опублікувала «Українська правда». 

Найчастіше смертоносні «сушки» вилітають з аеродромів Криму - у Саках і Бельбеку. Використовують окупанти також аеродроми біля Джанкоя, Гвардійського та Качі.

У Саках базується 43-й винищувальний авіаційний полк ПКС Росії. У Бельбеку загарбники реконструювали аеродром, де можуть приземлятися стратегічні бомбардувальники Ту-22М3, Ту-160 та Ту-95МС. Саме з таких літаків рашисти завдавали авіаудари по Львівській області.

У Ростовській помітили понад 40 бомбардувальників, які злітали для знищення і вбивства українців. На аеродромі «Морозовськ» базується 559-й бомбардувальний авіаційний полк.

У Краснодарському краю російські військові використовують аеродроми Єйська  (60 км до Маріуполя), де базуються 20 літаків МіГ-29К, винищувачі СУ-33 і протичовнові Ту-142.

У Білорусі російські загарбники використовують для злетів бойової авіації усі аеродроми біля міст Ліда ( 30 бойових літаків і 20 гелікоптерів), Бобруйськ, Мозир, Гомель, Лунінець, Барановичі, Брест. З військово-транспортного аеродрому у Брянській області (Сеща) окупанти обстрілюють Чернігівщину, Сумщину і Київщину.

«Вголос» повідомляв, що біля Запоріжжя

ЗСУ підбили путінський сучасний танк «Владімір»

ІА "Вголос": НОВИНИ