У п’ятницю, 7 січня, у столиці України побили та пограбували співзасновника «Громадського радіо» та відомого журналіста Андрія Куликова.

Напад стався в Шевченківському районі на проспекті Свободи. Про це інформує «Детектор медіа».

Куликов не пов’язує напад із професійною діяльністю. Журналіст розповів, що почувається нормально та вже вів власну програму «Пора року».

Поліція встановила, що до Андрія підійшли двоє невідомих чоловіків. Вони попросили закурити, а після відмови напали та пограбували. У журналіста вкрали мобільний телефон, три тисячі гривень та банківську картку.

Куликов додав, що вже за кілька годин після нападу правоохоронцям вдалося затримати нападників в одному із київських хостелів.

Як з’ясувалося, до злочину причетний 23-річний мешканець Волинської області, який вже фігурує в одній із справ. Інший нападник – 23-річний чоловік із Миколаївщини. Раніше він був судимий за крадіжки та наркотики.

За вчинене зловмисникам загрожує до шести років ув’язнення. Проти них відкрили кримінальне провадження за фактом грабежу та повідомили про підозру. Нападникам обрали запобіжний захід. Вони перебуватимуть під вартою.

Як писав «Вголос», правоохоронці затримали 21-річного хлопця, який пограбував аптеку в місті Ходорові, що на Львівщині. Чоловік зумів підібрати ключ до дверей та «винести» 38 тисяч гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ