Україна рухається в бік домайданівських часів, про що свідчать результати виборів у країні, на фоні яких може знову початися утиск державної мови.

Таку думку висловив український музикант і композитор, вокаліст гурту «Плач Єремії» Тарас Чубай в інтерв'ю "Українській правді«.

Він зазначив, що те, що зараз відбувається в Україні, - це російська спецоперація, яка дуже вдало пройшла, а отже, Україну можуть чекати утиски рідної мови, можливе повернення радіоквот, російських артистів.

Чубай був консультантом і посередником між двома групами депутатів до того, як ухвалили закон про квоти. Одна група виступала за радикальніший варіант, інша - хотіла пом'якшити. Чубай не оцінив ні сам закон, ні його результат.

»Своє л*йно завжди ближче, ніж чуже. І серед цих пісень точно є щось цікаве. Закон про квоти – це гумус, на якому має вирости якісна українська музика. Але для цього повинен пройти не один рік«, – підкреслив він.

За словами музиканта, цього разу все відбуватиметься на іншому фоні, адже українці після Революції гідності змінилися.

На його думку, українці зараз, як кошенята, яких »мочають лицем у купку, щоб відчули, що так робити більше не можна. Художникам, як завжди, потрібно творити. Думаю, такий фон буде навіть більш сприятливим«.

Музикант також додав, що не вважає наших гастролерів у Росії українцями.

»Намагаюся їх просто не помічати. Ці поїздки та результати нинішніх виборів в Україні – одного поля ягоди. Але історичний процес все одно рухається в проукраїнському напрямку«, –  наголосив музикант.

Як писав »Вголос, відомий письменник заявив, що Зеленський правитиме довічно.

ІА "Вголос": НОВИНИ