Артист звинувачує політиків у незаконному використанні пісні «Lose Yourself». Однак, у партії запевняють, що використовували не пісню, а лише схожий на неї трек з бібліотеки аудіофайлів.

Процес триває у верховному суді Нової Зеландії в Веллінгтоні. Тепер суд мусить з’ясувати, наскільки використана в рекламі Національної партії музика схожа на оригінальний трек Емінема, передає ТСН.

Як відомо, ролик Національної партії вперше вийшов в ефір у 2014 році. У ньому звучить музичний фрагмент, в якому можна вловити схожість зі вступом до хіту Емінема.

Адвокати партії запевняють, що насправді в рекламі використовували не пісню «Lose Yourself», а трек «Eminem-esque», який вони купили у фондовій бібліотеці компанії Beatbox. Його також прослухали у верховному суді Нової Зеландії.

Адвокати видавничої групи Eight Mile Style, яка представляє інтереси Емінема, заявляють, що була використана «культова» пісня репера, яку вважають «дорогоцінним каменем» в репертуарі виконавця.

Якщо суд визнає, що використана партією композиція відтворює хіт репера, то партію визнають винною в порушенні авторських прав. 

 



«Вголос»
 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ