Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як повідомляє американська організація SITE Intelligence Group, що відстежує діяльність екстремістів у всьому світі, кавказький відділок угруповання «Ісламська держава» заявив, що саме він здійснив цей напад.

У ніч на п’ятницю внаслідок нападу на військову частину Національної гвардії Росії, відомої також як Росгвардія (створеної з колишніх внутрішніх військ МВС і загонів спецпризначення поліції), в Чечні загинули шестеро військовослужбовців, іще троє були поранені. Також були вбиті шестеро з восьми нападників, двоє втекли.

Голова Чечні Рамзан Кадиров припустив, що метою нападу було захопити зброю. Він заявив, що троє з убитих нападників були родом із Чечні, ще троє – з Ростовської і Волгоградської областей Росії.

Після силового придушення російськими військами руху в Чечні за незалежність і запровадження там російської прокремлівської влади в цьому регіоні й загалом на Північному Кавказі далі діють групи радикальних ісламських екстремістів, що пов’язують себе з угрупованням «Ісламська держава». Час від часу вони чинять напади на російських силовиків.

Нагадаємо, як писав «Вголос» у Чеченській республіці сьогодні вночі група з восьми бойовиків спробувала прорватися на територію частини Росгвардії у станиці Наурській.

Напад стався сьогодні вночі близько 02:30. Повідомляється, що під час бою ліквідували усіх нападників. У бандитів виявили вогнепальну зброю і боєприпаси, а на тілах двох з них – муляжі поясів смертників.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ