Відсторонений від виконання обов'язків Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький написав відкритого листа президентові України Володимирові Зеленському з проханням  про розблокування роботи КСУ.

Його опублікували на офіційному сайті суду.

У тексті Тупицький просить президента, щоб він усунув перешкоди в роботі КСУ. Він зазначив, що, незважаючи на відсторонення від посади, він і надалі залишається у статусі голови КСУ. Тому він вважає, що має право на незалежність та недоторканість.

Тупицький також повідомив, що не зміг з'ясувати, які особи не впускали його до будівлі суду. Він припускає, що це спецпідрозділ УДО «Булат». За його словами, вони не мали жодних документів, які би офіційно забороняли йому доступ.

Голова КСУ з колегами подали до прокуратури заяви про вчинення «удошниками» таких злочинів: перевищення службових повноважень; перешкоджання діяльності державного діяча; втручання у діяльність судового органу; захоплення будівлі органів державної влади. Він попросив у президента  про їхнє покарання.

Нагадаємо, що 29 грудня 2020 року Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення Тупицького з посади голови КСУ терміном на 2 місяці. Упродовж 18-21 січня охоронці не впускали його до будівлі суду, пояснюючи це відповідним рішенням ДБР.

Раніше стало відомо, що Другий сенат Конституційного суду України продовжить свою роботу, незважаючи на відсутність  Тупицького.

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ