Президент-втікач Віктор Янукович у російському місті Сочі «віджав» у місцевих елітну землю та побудував там міні-Межигір'я.

Про це пише Оbozrevatel.

Відомо, що Янукович через суди присвоїв собі елітну земельну ділянку в курортному місті Сочі.

Офіційним покупцем землі є співмешканка Януковича Любов Полежай. Вона стала громадянкою Росії та змінила прізвище на дівоче – Садикова.

Спершу Полежай відсудила в адміністрації Сочі 1 га у Хостинському районі міста. А суду пояснила, що вибрала собі ділянку, за свій кошт виготовила схему для кадастрової карти. Але Департамент архітектури, містобудування та благоустрою адміністрації міста чомусь відмовив.

І Центральний суд Сочі зобов'язав чиновників внести ці дані в кадастрову карту курортного міста. Зараз Любов знову звернулася за «захистом» в російський суд – цього разу адміністрація міста не захотіла узаконити 2,2 га землі для сільськогосподарського використання в селі Прогрес (Великий Сочі).

Чиновники пояснювали суду, що ділянка частково розташована в охоронній зоні. Адже там розміщена розподільна міська електрична мережа, у якій заплановані ремонт і реконструкція.

Але суд постановив задовольнити всі забаганки колишньго президентського подружжя. А відмову чиновників визнав незаконною.

Селище Прогрес, на території якого сім'я колишнього президента захоплює території, розташоване в мальовничому місці знаменитого курорту – на гірському схилі в межиріччі Мацеста й Агура і неподалік від берега Чорного моря. Рієлтори пропонують тут ділянки під індивідуальну житлову забудову ціною $22-74 тис. за 6-8 соток. Тобто вартість придбаної Януковичем землі можна оцінити майже в 3 млн доларів.

Кілька років тому Янукович у Сочі побудував свій перший особняк, який дуже нагадує мініатюрне Межигір'я. Маєток Янукович спорудив на вулиці Єсауленка. Тоді у місцевих почалися проблеми з водою, яку через будівництво стали часто відключати.

Нагадаємо, що Меркель в Москві прокоментувала авіакатастрофу літака МАУ.

ІА "Вголос": НОВИНИ