Служба безпеки України ліквідувала підпільну типографію, яка виготовляла фальшиві паспорти для “легалізації” росіян в Україні та ЄС.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Правоохоронці в декількох областях нашої держави викрили організатора та трьох його спільників. Вони пропонували клієнтам фальшиві паспорти, водійські посвідчення, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів і державні акти права власності на землю.

Серед клієнтів були громадяни рф, які на підставі фейкових документів намагалися “легалізуватися” в Україні або виїхати до Євросоюзу.

Вартість підробки залежала від складності документа і терміновості його виготовлення.

Наприклад, за одну фейкову ID-картку громадянина України ділки просили 1,1 тисячі доларів, а фейкове посвідчення водія продавали за 600 доларів.

Водночас щомісяця підозрювані виконували понад 100 “замовлень”. Займалися вони й виготовленням фейкових висновків медкомісій щодо непридатності до військової служби за станом здоров’я. Така послуга коштувала від п’яти до 10 тисяч доларів.

Наразі організатору схеми, його “кур’єру” з Бучі, а також двом спільникам з Рівного і Харкова повідомлено про підозру.

Двоє із вищевказаних фігурантів уже перебувають під вартою. Також планується повідомлення про підозру ще одному учаснику схеми із Рівного і нотаріусу з Харкова.

Зловмисникам загрожує до 12 років в’язниці.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ