Президент України Володимир Зеленський летить на переговори нормандської четвірки з дуже сильною позицією. На саміті він планує обговорити найболючіше питання для нашої країни – війну на Донбасі. Проте, не варто очікувати, що мир на Сході запанує вже наступного дня після зустрічі – 10 грудня.

Про це написала речниця президента Юлія Мендель на своїй сторінці у Facebook.

Мендель зазначила, щохоч Україна і перебуває у складній ситуації зараз, та має сильних союзників – Німеччину, Францію та міжнародну підтримку від США і Великої Британії.

«Але найважливіший наш союзник – це український народ, який хоче закінчення війни. Так, 10 грудня війна на Донбасі не закінчиться, це правда. Завищені очікування від »Норманді«, як її вже охрестили в народі, можуть принести післясмак розчарування», - написала вона.

«Зеленський взяв на себе відповідальність припинити війну, розуміючи, що українці найбільше хочуть миру. Саме для цього він прийшов у владу. І він не зрадить свій народ. Згодом ми обов'язково досягнемо миру. І це буде наша спільна перемога», – додала Мендель.

За її словами, нормандська зустріч може

принести мир на Донбас і припинити обстріли, через які гинуть військові та цивільні. Без цього саміту немає можливсті напряму говорити з агресором.

«У цій війні вже загинуло 13 тисяч людей! Щоб її зупинити – треба говорити. Пам'ятаєте фразу »Поки говорять дипломати – гармати мовчать«? Нормандська зустріч 9 грудня – це можливість змусити гармати замовкнути. Ніщо інше поки не діє,» – завершила речниця.

Нагадаємо, у Зеленського назвали три ключові теми для обговорення під час нормандського саміту

[embed]https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10212902023263616&id=1781187626[/embed]

ІА "Вголос": НОВИНИ