Генеральний інспектор Міністерства оборони США Гленн Файн побоюється, що розслідування для з'ясування причин затримки виділення США військової допомоги Україні може дублюватися або втручатися в розслідування імпічменту Трампа, яке відбувається в Палаті представників.

Про це він написав у листі-відповіді сенаторові-демократу від штату Іллінойс Діку Дурбіну, повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на CNN.

«Ця затримка перешкоджала законним зобов'язанням Пентагону здійснювати військову допомогу Україні в критичний момент, вона провокує серйозні питання про те, чи були представники Міністерства оборони залучені в будь-які схеми з надання тиску на політичного опонента (Україну, - ред. ). Вкрай важливо, щоб ваше відомство своєчасно провело ретельний аналіз можливої ролі Міністерства оборони в цих звинуваченнях і надало ваші висновки комітетам Конгресу з оборони», - йдеться у листі.

Нагадаємо, що представники американського сенату від демократичної партії США звернулись до Пентагону з проханням розпочати розслідування затримки в наданні Сполученими Штатами військової допомоги Україні.

ІА "Вголос": НОВИНИ