Про це за підсумками вчорашнього засідання у Володимир-Волинському суді у соціальній мережі «Фейсбук» повідомив адвокат бійців Василь Нагорний.

Адвокат розповів, що військова прокуратура включила частково «задню». Після року імітації слухання справи військова прокуратура Запорізького гарнізону привезла новий обвинувальний акт, в якому перекваліфікувала дії бійців з ч. 3 ст. 409 КК на ч. 2 ст. 409 КК України, виключивши з обвинувачення таку кваліфікуючу ознаку, як «бойова обстановка».

«Що воно значить для хлопців? За новим актом, бійців обвинувачують у скоєнні злочину середньої тяжкості, санкція від 2 до 5 років (раніше злочин був тяжким, санкція від 5 до 10 років) – відмова від несення обов’язків військової служби за попередньою змовою групою осіб (без додавання словосполучення «в бойовій обстановці»). Обвинувачені мають право подати клопотання про звільнення їх від кримінальної відповідальності по 48 КК, у зв’язку зі зміною обстановки та закрити справу вже навіть на наступному засіданні, яке відбудеться 16 серпня 2016 року. Питання лише в тому, чи захочуть так завершити справу ці хлопці, чи будуть добиватися виправдувального вироку. Поки що настрої розділяються: частина бійців, втомлені судовою тяганиною (нерви «шалять»), готова на закриття, частина буде міркувати, частина категорично проти. В них є достатньо часу все обміркувати. В будь-якому разі, яке б рішення вони не прийняли, ці ще зовсім молоді пацани, які пройшли пекло, заслуговують на повагу і як бійці, і як мужчини», – зазначає Василь Нагорний.

ІА "Вголос": НОВИНИ