[media=149692,149693,149694,149695] 

"Ми вже не перший рік беремо участь у цих навчаннях: це для нас як традиція, – зазначив Олександр Маркуц. – Але контингент змінюється. Тому будь-які навчання – це тестування, завдяки яким можемо повчитися у більш досвідчених колег. Тому ми тут, на навчаннях, задля покращення взаємодії з іншими країнами і покращення обороноздатності Молдови. А ще – заради підготовки особового складу військового контингенту Молдови для участі у миротворчих операціях у подальшому».

На прохання журналістів прокоментувати свою присутність на навчаннях в Україні попри заперечення президента Молдови він відповів: «Це політичне рішення. Я його не коментую. Я військовий, а не політик, й виконую накази керівництва».

Зазначимо, що на навчання до України приїхало 57 військовослужбовців Збройних сил Молдови.

Як писав «Вголос», попри заборону проросійськи налаштованого президента Ігоря Додона, на військові навчання прибули молдавські військові.

Міжнародні військові навчання Репід Трайдент-2017 розпочались сьогодні, 11 вересня, на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ України ім. гетьмана Петра Сагайдачного, що у селі Старичі Яворівського району.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ