Про це повідомив помічник голови ДПСУ Олег Слободян в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Ці заходи вже розпочалися від початку вересня. У нас стартували командно-штабні навчання, в рамках яких було посилено ділянки кордону на всіх без виключення напрямках, починаючи від зони АТО, північної, західної, південної, тобто на всіх ділянках ми посилюємо заходи принаймні на період до закінчення навчань «Захід-2017», – зазначив він.

За словами Слободяна, до Білорусі задовго до початку самих навчань уже починають прибувати російські війська.

«Тому обстановку потрібно контролювати, і ці заходи ми вже проводимо», – підкреслив він.

Нагадаємо, Росія і Білорусь проводять спільні стратегічні навчання Збройних сил раз на два роки. Цього разу вони стартують 14 вересня і триватимуть тиждень, до 20 вересня.

У цьому році велика їхня частина пройде на території Білорусі, де буде задіяно 10200 військовослужбовців: 7200 від Збройних сил Білорусі та близько 3000 — від Збройних сил РФ. Усього до участі в навчаннях планується залучити до 12700 військовослужбовців і до 680 одиниць бойової техніки.

«Головна мета навчання – перевірити можливості Білорусі та Росії щодо забезпечення військової безпеки союзної держави, її готовність до відбиття можливої агресії, а також підвищити злагодженість органів військового управління, польовий та повітряний вишкіл з'єднань і військових частин Збройних сил двох країн», – зазначають у білоруському оборонному відомстві.

ІА "Вголос": НОВИНИ