Про це йшлося на конференції в Кам’янець-Подільському Центрі розмінування, повідомляють волонтери People’s Project.

«Уся прифронтова зона Донбасу та морське узбережжя буквально всіяні нерозірваними боєприпасами та мінами. За найоптимістичнішими прогнозами саперів, на розмінування піде близько 15 років. І це – при належній кількості спеціалістів та високій майстерності», – йдеться в повідомленні.

«З початком війни у нашої країни з'явилися нові стратегічні та військові партнери, а у військових водолазів – нові задачі. Дійсно, ще навіть рік тому не було системного бачення, яким же чином розвивати військову водолазну справу в Україні. Більше того, військові структури, що мають у своєму штаті водолазів, не співпрацювали одне з одним на належному рівні та не були знайомі з напрацюваннями колег», – уточнюють волонтери.

Як повідомляється, військові та цивільні фахівці нарешті об’єднали свої зусилля, знання та досвід для максимально ефективної співпраці з ВМС. Відтак, по завершенню конференції була створена робоча група для подальшого розвитку водолазної справи в Україні. Представники ВМС України планують взяти на озброєння напрацювання інструкторів »Школи військових водолазів» та активно їх використовувати.

ІА "Вголос": НОВИНИ