Київський Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації отримає почесне звання «імені Героїв Крут». Таке рішення ухвалив президент України Петро Порошенко.

«Президент прийняв рішення присвоїти Військовому інституту телекомунікацій та інформатизації почесне найменування «імені Героїв Крут», – написав у Twitter прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

Пізніше про це також написав і президент України.

«Герої, які в січні 1918-го захищали Київ від наступу червоних росіян, пройшли короткий вишкіл молодого бійця саме у стінах сучасного Військового інституту телекомунікацій та інформатизації. Відсьогодні інститут носитиме високе звання «імені Героїв Крут», – зазначив Порошекно.

Як писав «Вголос», сьогодні, 29 січня, в Україні відзначається століття бою під Крутами. Нагадаємо, 29 січня 1918 року на залізничній станції «Крути», за 130 км на північний-схід від Києва, відбувся бій між чотирьохтисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та загоном з київських студентів і бійців вільного козацтва, який налічував близько 400 вояків. Бій тривав п'ять годин. У полон було захоплено і потім розстріляно 28 юнаків. Ціною свого життя вони зупинили наступ ворога на два дні.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ