Про це розповів керівник Львівського обласного військового комісаріату, полковник Микола Садовський під час брифінгу сьогодні, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Військовий комісар нагадав, що у квітні розпочалася чергова хвиля мобілізації, яка має завершитися 8 червня.

«Якщо порівняти з попередніми хвилями мобілізації, то ця проходить у нас надто складно. На цей момент у центральних областях України призивають значно більше військовозобов’язаних та добровольців у ряди Збройних сил України. Там громадяни набагато свідоміше ставляться до виконання свого обов’язку із захисту нашої держави», – сказав Микола Садовський.

За його словами, станом на сьогодні у Львівській області вдалося мобілізувати половину необхідної кількості військовозобов’язаних.

Микола Садовський зазначив, що зараз у військкомати приходить дуже мало добровольців: якщо під час попередніх хвиль їх приходили сотні, то тепер кількість добровольців зменшилась у рази. Комісар розповів, що складено список ухильників від мобілізації і правоохоронні органи розшукують їх.

«Я впевнений, що переможемо і принесемо мир без ухильників, але хотів би, щоб ми це зробили разом із ними. Нехай вони подумають, як житимуть серед захисників-героїв, коли наступить мир, Україна процвітатиме, буде європейською державою. Як почуватимуться їхні діти у школах під час уроків новітньої історії України, на перервах, коли інші учні розказуватимуть про своїх батьків, які приїхали з нагородами? Що вони відповідатимуть онукам, які їх питатимуть, де вони були, коли тривала війна в Україні?» – сказав полковник.

Як писав «Вголос», складна ситуація з виконанням поставлених мобілізаційних завдань у рамках п’ятої черги мобілізації виникла також на Волині.

ІА "Вголос": НОВИНИ