Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос запропонував перевірити населення ОРДЛО на поліграфі на предмет співпраці з окупантами.

Про це він сказав в ефірі ток-шоу на телеканалі  «112 Україна».

«Зараз верховний головнокомандувач Петро Олексійович дав доручення і зараз багато хто займається тим, як відсіяти тих людей, котрі вимушено живуть у режимі окупації, від тих, хто вимушено працює учителем у школі, і той, хто свідомо організовує фейкові вибори і збирає податки», — заявив Матіос.

Головний військовий прокурор зазначив, що це можна буде зробити завдяки програмі, яку розробили в Одесі.

«Відкрию сьогодні велику таємницю для всієї держави. Зараз в Одесі на базі одного досить потужного інтелектуально-наукового центру розроблена програма за принципом проходження поліграфу на комп’ютері будь-якою свідомою людиною, яка за певним алгоритмом реагує на перелік питань. І реакція на ці запитання дає відповідь: каже щиро чи ні», — зазначив посадовець.

Анатолій Матіос уточнив, що для того, щоб відсіяти людей, котрі вимушено живуть на окупованих територіях, «потрібен комп’ютер і півгодини на одну людину».

"Прийдеться пропустити (через поліграф. — Ред.) усе населення, тому що сусід на сусіда буде стукати, ображатися буде і мстити, бо такі реалії України«, — резюмував прокурор.

Як писав »Вголос", 29 січня безпілотник ОБСЄ зафіксував чималу кількість техніки бойовиків на Донбасі.

Того ж дня представники Франції та Німеччини заявили про можливість запровадження на тимчасово окупованому Донбасі спільної місії ООН та ОБСЄ.

ІА "Вголос": НОВИНИ