Шістдесятилітній українець Володимир, дізнавшись що на Україну напали російські окупанти, терміново повернувся з Польщі додому та мобілізувався до війська.

Про це повідомляє Західне територіальне управління Національної гвардії України.

У день початку повномасштабної війни він віз вантаж. Коли був уже на кордоні, отримав дзвінок від дружини: почалися ракетні обстріли і вторгнення ворожих військ.

«Я відразу повідомив польським роботодавцям, що припиняю рейс і повертаюся додому – на мою країну напали і я мушу її захищати», – згадує гвардієць.

Повернувшись в Україну, він прийшов у центр комплектування. Йому спочатку хотіли відмовити через вік. Але зважили на 42 роки водійського стажу на різних колісних машинах – від легкових до автобусів і КрАЗів. Так він долучився до лав Національної гвардії України, де і надалі хоче продовжувати службу.

Він міг би допрацювати в Польщі до 65 років і мати польську пенсію. Але обрав захист своєї землі. Сьогодні він – приклад мотивованості та активності для інших військовослужбовців. Весь час працює над поліпшенням техніки, яку йому довірили.

«Я вірю, що після перемоги над ворогом ми всі разом піднімемо Україну так, що з неї вже не захочеться їхати на заробітки. Ми – багата країна. Люди у нас працьовиті. Об’єдналися і разом точно переможемо. Кожен на своєму місці має працювати на цю мету. До речі, моя дочка також служить – у патрульній поліції», – не без гордості додає Володимир.

Читайте також у «Вголосі»: звільнений з полону «азовець» одружився. 

ІА "Вголос": НОВИНИ